keskiviikko 4. helmikuuta 2015

väliaikatietoja ja ruokahommia

Aamu alkoi mittaillen. Vyötärö on nyt 86,5 cm. Noin kuukausi uutta elämää takana, kiloja on lähtenyt nyt 2,7 ja vyötärö on kaventunut 2,5 cm. Imetys jatkuu entiseen malliin, joten maltillinen laihdutustahti jatkunee pitkälle kevääseen. Maitoa tulee enemmän kun riittävästi eikä vauvakaan halua imemistä lopetella. Pääasia on, että paino putoaa ja liikunta sekä terveellinen ruokavalio jäävät pysyviksi kavereiksi.

Sittenpä siitä ruoasta. Aamuisin keitän kaurapuuroa, syön sen marjojen kanssa. Nyt kun marjat on loppu niin joukkoon lipsahtaa vähän kaupan hilloa. Onneks tilanne korjaantuu ensi viikolla kun äiskältä saa taas pakastimen täyteen marjoja! Tänään lounaana oli salaattia, kanaa ja vähän fetaa vihreiden joukossa sekä liraus salaatinkastiketta. Välipalaksi usein on hedelmiä/kasviksia, leipä ja rahkaa. Yleensä maustamatonta rahkaa marjojen kanssa, mut nyt oon löytänyt muka terveellisiä rahkoja Vitalineaa ja Skyriä. Sokeria niissä on 3.3-4.4 g/ 100 g ja runsaasti proteiineja.. Noitten ravintoarvojen kanssa mä olen vähän huono, joten jos jollakin on sellasta lyhyttä ja näpäkkää vinkkilistaa miten kannattaa syödä terveellisesti ja laihduttavasti niin  olisin erittäin kiitollinen! Oon noudattanut niinkin yksinkertaista diettiä kun "syö vähemmän ja liiku enemmän"! Maalaisjärjellä pääteltynä ei liikaa rasvaa eikä sokeria, paljon vettä ja kasviksia. Kaksi lämmintä ruokaa, aamu- ja iltapalat sekä välipala. Päivälliseksi on usein jotain lihaa, kanaa, nautaa tai possua sekä riisiä, perunoita tai pastaa. Joka ruoalla hedelmiä tai kasviksia kyytipoikana. Iltapalana leipää ja rahkaa ja hedelmiä/marjoja. Maitoa (rasvatonta) mulla menee aika paljon, ainakin puoli litraa- litra päivässä. Nyt ajattelin vähentää maitoa niin, että sitä olis vaan kahdella ruoalla. Muutenkin pitää vähän tarkkailla annoskokoja. Jostain löysin sellasen vinkin, et nyrkin kokoinen muhkura pastaa/riisiä tms. Myös tähän annoskokojuttuun kaipailen hyviä vinkkejä..

Ravinteikkain terkuin

Rouva K

1 kommentti:

  1. Hei!
    Täälläkin Skyr-rahkat ovat välipala käytössä. Helppo ottaa töihin mukaan. Niistä syön niitä, joihin ei ole lisätty sokeria. Joten nuo hiilihydraattimäärät ovat juuri noita mitä kirjoitit.

    Tsemppiä jatkoon!

    http://liikunnaniloa1.blogspot.fi

    VastaaPoista